Jdi na obsah Jdi na menu
 


ROK 2010

 

 

 

        V neděli 19.prosince jsme se s Adélkou vydaly na poplatkový hon na Konopiště. V několika lečích bylo střeleno přes 700 ks drobné zvěře. Byl to v letošním roce poslední hon, ještě půjdeme na jeden na začátku příštího roku. Sešla jsem se zde zase s několika známými děvčaty, byla legrace  a den nám v celkem příjemném zimním počasí rychle uběhl. Výslužkou pro každého bylo několik kusů drobné zvěře. 

 

 

         Pro Adélku jsme na základě doporučení vybrali krásného a výstavně i pracovně úspěšného pejska z Polska.              

     Arvillek  pocházi z velmi úspěšné polské chovatelské  stanice fletíků - Compendio . Osobně jsme se s ním a jeho majiteli seznámili na letošní poznaňské výstavě, nějaký čas jsme si již psali ohledně krytí Adélky. Monika a Marek jsou velmi milí lidé , vídali jsme se a bavili po oba dva dny výstavy. Pejsek je velmi pěkný, má mnoho ocenění výstavních i pěkných pracovních umístění     a i typově se na Adélku hodí. Plánované krytí nám schválila i jeho chovatelka, paní Anička Dziekanowska , která v Poznani vystavovala svoje pejsky, prohlédla si Adélku a seznámila se s jejím rodokmenem. Vše o pejskovi je k dispozici na níže uvedených webových stránkách. obraz_167_1.jpg

 

Lze jen doufat, že se vše podaří a my se budeme moci mazlit s malými černými dráčky

 

 

compendio-arwille.jpg

                    Arvillek

 

 

 

 

 

 

 

www.http://arville.pl

 

4. prosince 2010 

      Protože očekávané hárání ještě nepřichází, rozhodla jsem se absolvovat Trial, který pořádal KCHLS v bažantnici Prátr v Třeboni. Vyjížděli jsme ve 4 hodiny ráno, na teploměru bylo - 16 stupňů . Cesta nebyla dobrá, ale nakonec jsme v 8 hodin dojely do Třeboně. Z přihlášených 12 účastníků se dostavilo 10. Po občerstvení  a slavnostním nástupu jsme si vylosovaly startovní číslo a odebraly se do leče. Začínaly jsme v obestavení, po sestřelu dostatku pernaté nám pan rozhodčí určil, které kusy má Ady přinést. To se podařilo a tak první polovina Trialu byla pro nás úspěšná  . Mezitím se sobota vyklubala do nádherného slunného dne a druhou leč jsme po krátké přestávce, určené k občerstvení, začínaly v tlaku. Ady, jak už delší dobu nic nedělala, byla u nohy jak na trní, ale udržela se i přes to, že kolem nás 3 x proběhlo srnčí. Všechny určené kusy dohledala. Čekání na vyhlášení výsledků jsme si zpříjemňovali povídáním v krásné myslivecké chatě, měla jsme zde opět mnoho známých, Míšu Tomcovou, Evu Píchovou, Fandu Nováka, Hanku Rosochovou s Jolanou Kolářovou, super jsme si tento den užily . A teď nás čeká dlouhé období nicnedělání, jen procházek a pokud se zadaří i psích mateřských povinností  

Výsledky Trialu zde :

 

http://www.kchls.cz/zkousky/2010/20101204_mftr_trebon/20101204_mftr_trebon.htmVýsledky  

 

18.listopadu 2010

        Dnešního dne nám oficiálně přišlo z ČMKJ  uznání univerzálnosti loveckého psa  " U "  a Adélka má tedy toto potvrzení vyznačeno v průkazu původu. Podmínku získání tohoto uznání splnila absolvováním všestranných zkoušek již v červenci, jen nebyl nějak čas zaslat průkaz původu k zápisu  .

        A také Sofi mezinárodní výstavou 19.června v Brně splnila Českého junioršampiona .

 

 

 

                  MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ,  POZNAŇ                      6 -7.11.2010, POLSKO

 

     V Poznani se nám minulý rok dařilo, je zde pěkné prostředí, rozlehlé haly a prostorné kruhy. Proto jsme sem jeli letos znovu, spolu s kamarádkou Luckou a její goldenkou Arinkou. Nocleh na sobotu jsme měly zajištěn v motelu asi 20 km od Poznaně.

     Adélka byla hlášena stejně jako goldenka Arinka do pracovní třídy, Sofinka do mezitřídy. Překvapilo mne, že ve třídě otevřené byla po oba dny jen jedna fenka, v mezitřídě jich bylo  7.           V sobotu posuzoval polský rozhodčí, Sofince dal VD  a Adélce titul CWC . V neděli zde posuzovala paní Jílková, Sofinku nazvala krásnou panenkou a zadala ji CWC. Po předvedení všech vítězných fenek ji také udělila titul CACIB   Adélka se také pěkně předvedla a odnesla si opět CWC

     V neděli Sofinku předváděl můj kamarád Tomek, protože já jsem vedla v soutěži o CACIB Adélku. Také Lucce se dařilo, Arinka získala poslední CWC a tím se stala polskou šampionkou krásy . Z úspěchu Sofinky mám velkou radost , podařilo se ji porazit krásné feny z Polska a hlavně pěknou fenku z Norska. Kamarádi Tomek a Sebastian nám dělali milou společnost po oba dva dny, domů jsme jely spokojené a plné dojmů z povedené výstavy .

  

pb070181.jpg

 

30.října 2010 

      V republice poslední podzimní zkoušky se konaly v Šidlově u České Lípy. Na tyto zkoušky jsme se vydaly, protože máme nedaleko kamarádku, takže jsme se zase viděly a na zkouškách strávily příjemný slunečný a úspěšný den. Adélka pracovala velmi pěkně, ukázala krásné slídění, rychlé vlečky, došla v I.ceně a ve 4. Byla to poslední zkouška tohoto roku, zúčastníme se teď už jen nějakých výstav.

 

 

KLUBOVÉ PODZIMNÍ ZKOUŠKY 28.10.2010, MALEŠOV

 

          V Malešově se konaly poslední klubové zkoušky pro tento rok. Původně jsem neměla v úmyslu na tyto zkoušky jet, ale byla  volná místa, takže jsme přijaly  a ve čtvrtek 28.října ráno jsme vyjely. Vzala jsem sebou i Sofinku, aby si zkusila, jak ji to půjde. Přihlášeno zde bylo přes 40 psů, jak slídičů, tak retrieverů. Zase se zde sešla prima parta , kamarádka Markéta s Carlssonem se také dostala do naší skupiny. Počasí nám přálo, Adélka pracovala s chutí, jen slidění vzala hopem, což nám vyneslo 3  a další 3  z poslušnosti. Ale jinak bylo vše dobré, dokončila v I.ceně .

Slídění s dohledávkou bylo úvodní disciplínou, Sofinka zde slídila pěkně ale problém ji činilo dohledání kusu . Neběhala tak daleko, aby ho dohledala, tak byla odvolána . Přes zimu se připravíme a příští rok se pokusíme se Sofinkou nějaké zkoušky absolvovat.

     S Markétou jsme na procházce ještě nafotily pěkné fotky našich pejsků , a po vyhlášení výsledků jsme se všichni rozjeli domů.

 

 

 

PODZIMNÍ ZKOUŠKY RETRIEVERŮ  - 16.10.2010

                                     

         Myslivecké sdružení na Praze-západ vypsalo Podzimní zkoušky retrieverů. Konaly se v honitbě MS Hostivice - Chýně. Také tato zkoušky byly vzorně připraveny, naši skupinu posuzovala paní ing.Černá a paní ing.Laubeová. Obě dámy posuzovaly korektně , nic neodpustily. Adélka od nich ze slídění dostala 2, protože zde byla zaječí zvěř, ona zpočátku chytla její stopu  a poté se již dostala na hranici 150 kroků, kde okamžitě dohledala požadovaný kus. Jinak zkoušku dokončila ve 4. Ve skupině jsme byly samé vůdkyně, vzájemě jsme se povzbuzovaly, užila se legrace .

 

 

LESNÍ ZKOUŠKY

 

       V sobotu 3.října 2010 jsme s Adélkou zkusily absolvovat lesní zkoušky, které se konaly v Žandově u Kolína. Byl krásný slunný den, zkoušky byly početně obsazeny. Ve skupině jsme byli 3 retvívři a 3 zástupci malých plemen - borderteriér a jezevčíci. Ady pracovala s chutí, došla s jednou trojkou. Ovšem zažila jsem také horkou chvilku, když při provádění následování, nám asi 10 m před námi, vyběhlo přes cestu stádo srnek . Adélka to ale ustála a cvik jsme dokončily . Barvu šla perfektně, po dosledu kusu a hodnocení práce nás pan rozhodčí pochválil a řekl, že to byla těžká stopa, šli přes ní houbaři se psem a ještě to stádečko srnčího . Členové místního OMS byli přátelští, prožila jsem zde velmi pěkný den .

 

 

       Kousek od našeho domova, ve vedlejší vesnici Dolany, se 25.září 2010 konaly podzimní zkoušky, které uspořádal OMS Jičín. Proto jsme se těchto zkoušek nemohly nezúčastnit . Moji známí a kamarádi z OMS, do jejichž honitby chodíme na hony, se starali o pohoštění vůdců a o celkovou příjemnou atmosféru zkoušek . Z retrívrů byla utvořena jedna skupinka, kterou po celou dobu hodnotili přidělení rozhodčí. Adélka pracovala s chutí, předvedla pěkné slídění i ostatní disciplíny se jí dařily. Slídění a vlečky se konaly v okolí myslivecké chaty, na vodu se přejelo pár kilometrů na menší, nově vybudovaný pěkný rybník. Ady došla zkoušky v I.ceně s plným počtem bodů , druhá za vítěznou fenkou labradora, kterou vedl náš kamarád . Zkoušky byly vzorně připraveny a také zde byla přítomna početná korona přátel, kamarádů, příznivců myslivecké kynologie .

 

 

MEZINÁRODNÍ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY PŘINÁŠENÍ RETRIEVERŮ

ZLÍN 9. - 10.10.2010

 

       V honitbě mysliveckého sdružení Zlín - Mysločovice se konaly všestranné zkoušky. Protože jsme zde již byly minulý rok a moc se nám tu líbilo, vyjely jsme sem opět. Sešla se správná parta , v sobotu večer jsme se všichni pobavili u bohatého rautu  v restauraci na hřišti,která,byla vybudována společně  s krásným sportovním areálem.

     Celou sobotu se nám s Adélkou dařilo plnit všechny disciplíny, takže jsme optimisticky nastupovaly v neděli ráno na vypracování vlečky pernaté. Ovšem po nasazení na vlečku Ady zjistila nedalekou přítomnost srnčí zvěře a běžela si ji ověřit . Po přivolání byla znovu nasazena, ovšem ke konci vlečky zaběhla do lesa, kde vypíchla stádo srnčího a po přivolání jsem oznámila odstoupení ze soutěže, protože Ady byla dost uběhaná   a také utíkal čas. Byla to škoda, protože v soutěži jsme měly dosud jen jednu 3, jinak vše za 4. Ovšem zvíře je zvíře, musí se to tak brát, že někdy se nezadaří. Možná příště..

 

 

 MEZINÁRODNÍ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY RETRIEVERŮ

TŘEBOŃ 18 - 19.9.2010

 

     Tyto zkoušky pořádal KCHLS v krásné přírodě v okolí města Třeboně . S Adélkou a kamarádkami Markétou a Radkou jsme byly ubytované v penzionu v Novosedllech nad Nežárkou.

Zkoušky byly zahájeny v Pergole v Třeboni, vylosovala jsem si jako začátek soutěže malé pole. Zde jsme uspěli všichni ze skupiny, ve  které byla Radka a také kamarád Fanda se svojí karličkou. Odpoledne jsme absolvovali velké pole a opět uspěla celá skupina .  Na nedělní soutěž nám zbývalo pole a voda, obavy jsme měli z markingu, který dle sdělení jiných soutěžících byl náročný .

     V neděli se markingem začínalo, terén byl členitý a porost vysoký ale všichni ve skupině uspěli. Poté se přejelo na vodu a začínalo se disciplínou  dohledání kachny v rákosí. Zde se Adélce nepodařilo v limitu tuto kachnu dohledat a soutěž pro nás skončila . Dále jsme fandili Radce, které se s její fenečkou dařilo a také tuto soutěž vyhrála .       Moc gratuluji, byla to náročná, dobře připravená soutěž a mezi soutěžícími panovala  přátelská atmosféra.

Výsledky zde

http://www.kchls.cz/zkousky/2010/20100919_mvzpr_trebon/20100920_mvzpr_trebon.htm

 

 

INTERDOG BOHEMIA 28.8.2010 

 

     V Mladé Boleslavi se tradičně poslední srpnový víkend  konala Mezinárodní výstava psů. Sofi byla hlášena do mezitřídy, Adélka do pracovky. Oběma holkám se dařilo, od polské paní rozhodčí dostaly pěkné hodnocení a obě si také odvezly tituly  .

------------------------------------------------------------------------------------- 

    

MEZINÁRODNÍ FIELD TRIAL RETRIEVERŮ

    

     V sobotu 21.srpna 2010 se konal MFTR na kachny, který byl uspořádán ve vesničce Klec u Třeboně. Na tomto trialu jsme byly již v loňském roce, průběh a prostředí se nám líbilo, tak jsme zkusily letos zase uspět . Sešla jsem se zde s několika známými, takže přestávky mezi plánovanými lečemi a vyhlášením výsledků příjemně uběhly .

 

      Po zahájení honu a první leči došlo k vyřazení některých účastníků, Ady však postoupila do druhé leče. V prvním kole jsme to vůbec neměly jednoduché, psi se rozělili na dvě poloviny a Adélka nastoupila s číslem 10 poslední v řadě. Po povelu ke střelbě začaly na hladinu a také za nás na druhý rybník padat kachny, minuty střelby byly nekonečné . Po ukončení střelby se musela dívat, jak ostatní psi před námi nosí kachny z vody, byla na volno a jako na špendlíkách . Rozhodčí, který stál za námi a sledoval její chování, určil, že jako první přinese kachnu, která byla na vodě nejblíže k nám vlevo, dále pak kachnu nejdále vzadu a nakonec třetí, která byla mezi nimi.

 

    Druhá leč se odehrávala na vedlejším rybníku, před námi bylo velmi vysoké rákosí, přes které nebylo vidět. Po ukončení střelby byla Adélka vyslána k přinesení kusu přes rákos na vodu a poté jsme dostaly za úkol, dohledat kachnu v rákosí. S paní rozhodčí jsme zaslechly bublání a vzápětí Ady nesla  postřelenou kachnu, která se ukryla pod hladinu . Z této donášky jsem měla velkou radost, bylo to poprvé co já vím, kdy Adélka donesla kus z pod hladiny a dokázala, že má opravdu dobrý nos .

 

    Do rozstřelu o vítěze a pořadí nastoupili celkem čtyři psi s plným počtem bodů. Rozhodčí pro rozstřel určili dohledání kachny z rákosí na    25 m v místě, kde bylo velmi husté, vysoké, asi 5 m široké rákosí, takže pracující pes ani hladina rybníka nebyla vidět .

 Vůdce se zastavil na určeném bodu na cestě a pes byl vyslán doprava přes rákos na vodu a doleva při hranici vody a rákosu, kde byla na určeném místě hozena kachna. Dva psi v daném čase kus nedohledali, podařilo se to Adélce a další šikovné fletí slečně.

 

Po poradě nám rozhodčí oznámili výsledky, Adélky práce se jim líbila nejvíce  a tak byla vyhlášena vítězem zkoušek .

Mám velkou radost, protože to byly první mezinárodní zkoušky, které Adélka vyhrála a získala titul CACIT .

Tento Trial  byl velmi dobře připraven, panovala zde příjemná atmosféra a také nám přálo počasí. 

   Po vyhlášení výsledků jsme odjely relaxovat do kempu do Staňkova, kde jsme s manželem trávili dovolenou.

 Foto a výsledky na stránkách KCHLS  :

http://www.kchls.cz/zkousky/2010/20100821_mft_trebon/20100821_mftr_trebon.htm

 

      --------------------------------------------------------------------------------  

  

      V neděli 8.srpna j2010 jsme absolvovali s Adélkou zkoušku, se kterou jsme ještě neměli zkušenost, a to lesní zkoušku u OMS Litoměřice, v honitbě Libotovice.

     Na barvu jsme šli jako na první disciplínu. Začínalo se následováním, tady se stalo to, z čeho má každý vůdce při zkouškách obavu. Při pomalém následování asi 10m před námi vyběhlo přes cestu stádo srnčího . Ady to kupodivu ustála , taková situace nejde nacvičit, to se s ní musí člověk setkat. Zato potom na barvě jednou sešla, rozhodčí viděl, jak tam přebíhala laň a Ady sešla na její stopu. Po opravě už dobře došla ke kusu, kde jsem převzala přidělený zálomek . Ostatní disciplíny byly už v pořádku, jen z barvy měla za 3. Celá honitba byly dobře zazvěřená, pejsci - slídiči měli dobrou možnost ukázat hlasitost a nos. Byl to hezký den, počasí nám přálo, zkouška byla složena a ještě jsem si nasbírala něco málo hub .

------------------------------------------------------------------------- 

 

     4. srpna 2010

    

 Dnešního dne došly z Polska výstavní certifikáty pro obě holky :

 

 

 Adélka se stala Polským šampionem krásy 

 

a

 Sofie Polským junioršampionem krásy 

       Obrazek    Obrazek

 ----------------------------------------------------------   

  

        I. Východočeské CALDOR Derby retrieverů se konalo ve dnech 31.7    a 1.8 2010 v bažantnici v Bríšťanech u Hořic v Podkrkonoší. V sobotu se soutěžilo ve vodní práci, v neděli v podzimních zkouškách. Derby se konalo v prostorách krásné bažantnice a na přilehlých loukách.

       Po vylosování a zařazení do skupin jsme se odebrali k plnění jednotlivých disciplín. Ve skupině jsem byla se samými vůdci a byli jsme prima parta. Zkoušky byly opravdu náročné, v neděli marking na 4 splnili jen 2 psi  . Rozhodčí posuzovali přísně ale spravedlivě. Adélka dostala v sobotu z rákosí 3, to jsem očekávala, tak jako v neděli slídění za 2.  Ale z markingu 2 ještě nikdy nedostala.

 

 Obrazekfoto M.Šírová

 

 

 

 

 

 

 Obrazek

Obrazek

     Vzdálenost byla poctivých 50 metrů a ještě se prováděl v trávě vysoké po kolena  . Vůdce měl problém ze své výškÿ zapamatovat si dopad, natož pes... Jakékoli dosliďování psa bylo přísně penalizováno, důraz byl kladen tak jak je uvedeno v řádu, na přesné zapamatování si psa místa dopadu zvěře. Adélka odběhla trochu stranou a dohledala nosem, takže za 2 a celkově jsme podzimky došly ve II.ceně. Ovšem největším překvapením pro mě bylo naše celkové třetí místo v Derby , o celkové obtížnosti hovoří  umístění ostatních dobrých psů, kteří došli ve II a III.ceně.

      Přes náročnost celých zkoušek zde byla fajn nálada, vzájemně jsme si fandili a přáli úspěch. V bažantnici byly k občerstvení připraveny klobásky,  maso z grilu a různé nápoje.

Pokud to půjde, rádi se příští rok zase zúčastníme 

Výsledky : http://www.kchls.cz/zkousky/2010/20100801_derby_bristany/20100801_derby_bristany.htm

 

 ------------------------------------------- 

     25.července pořádal KCHLS Klubové zkoušky speciální vodní práce v jihočeských Libějovicích. Zkoušky se konaly asi 30 km od místa našeho letního výcvikového tábora v Záblatí u Prachatic, takže jsme využili možnosti se zúčastnit.  

Bohužel jsme skončily  hned na první disciplíně , kterou bylo slídění s dohledávkou. Disciplíny dohledání kachny na 50 metrů a slídění byly poměrně blízko  od sebe na jednom rybníku , Adélce se podařilo přinést kachnu z vedlejší dohledávky a poté již byla unavená a také nestačil čas na dohledání kachny z vlastní disciplíny .

Odjely jsme tedy zpět na tábor.

 

      Na táboře v Záblatí jsme si užily krásný týden s kamarády , dopoledne se cvičilo se psy, večer byly ukázky stříhání psů, předvádění na výstavách, poseděli jsme v místní malé restauraci. Také jsme vyrazily poznat krásy malebného Českého Krumlova a Prachatic .

 V pátek 30.července se v Záblatí konaly OVVR, které všichni přihlášení absolvovali s malým či větším úspěchem.

Moc se nám na táboře líbilo, děkuji Alče, Katce a Zuzce za jeho uspořádání a všem milým kamarádům za příjemnou společnost 

 ------------------------------------------------

 

MEZINÁRODNÍ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY PŘINÁŠENÍ RETRIEVERŮ

      V sobotu 17. července jsme s Adélkou vyrazily do Kostelních Střïmelic, kde se konaly Mezinárodní zkoušky přinášení retrieverů. Rozhodla jsem se, že poprvé půjdeme  všestranné zkoušky a zkusíme, jak Ady půjde barva. Ubytované jsme byly v blízkém penzionu spolu s kamarádkou Markétou a Májou. Sraz účastníků byl v myslivecké chatě, kde se o nás báječně starali místné členové mysliveckého sdružení . Na večerní posezení bylo v sobotu připraveno pečené prase a k tanci a poslechu hudba.

     V sobotu jsme po vylosování a zařazení do skupiny s Ady začínaly disciplínou malé pole. Bylo velké horko    a Ady měla problém s dohledáváním zvěře . Pole jsme dokončily se dvěma trojkami, ze slídění a handlingu. Odpoledne jsme se přesunuly na rybník a pokračovaly jsme vodní prací. Tam Adélka obdržela samé čtyřky. Večer jsme s ostatními poseděli v příjemné společnosti v chatě u prasátka, a piva nebo vína .

     Na nedělní zkoušky jsme se museli dobře ustrojit, hustě pršelo a bylo chladno . Začínalo se barvou, vylosovaly jsme si trojku a já si tak říkala, že v tom dešti už musí být barva smytá. Ale Adélka šla pěkně, párkrát se sama opravila, jednou sešla ale poté došla až ke kusu a zde jsme si vyslechly slavnostní fanfáry trubače . Barva byla položena v porostu, kde jsme musely jít v předklonu, podlézat a přelézat větve. Ady dostala trojku a já byla moc ráda, protože jsem z této disciplíny měla největší obavu. Běžně zde běhalo srnčí  a hlavně se v honitbě nacházelo velké množství divočáků . Byli jsme všichni mokří, vylévala se voda z bot.

     Po ukončení barvy  naše skupina přešla na velké pole, kde se provedlo dohledání ve čtverci, vlečka srstnaté a chůze u nohy, vše bylo za čtyřky a tím pro tyto zkoušky skončily. Rádi jsme odjeli do chaty, kde bylo připraveno teplé jídlo a myslivci pro nás také zatopili, abychom se ohřáli a usušili trochu svoje věci .

     Na těchto zkouškách panovala kamarádská atmosféra a také  byly vzorně připravené v místní nádherné honitbě 

Retriever klub pod vedením paní ing.Černé zajistil poháry, diplomy a hodnotné sponzorské dary pro všechny účastníky.

 

. Obrazekfoto archiv RK

     Adélka zde získala rez.CACT, když titul před námi vybojoval šikovný fletík Diesel kamarádky Hanky Němečkové. Hani gratuluji  ! Vítězem těchto všestranných zkoušek se stal golden Carlsson kamarádky Markéty, které k vítězství moc blahopřeji  ! A příští rok opět nashledanou ve Střimelicích !

 

-------------------------------------------------------------------- 

     Ve dnech 10. a 11.července se konalo II. Středočeské Derby retrieverů. Sraz a zázemí účastníků bylo v hospodě U našich v Olovnici, Derby velmi dobře uspořádala paní Marie Šustová  ve spolupráci s KCHLS a třemi okolními mysliveckými sdruženími. Obrazek Adélce se po oba dny docela dařilo , po součtu výsledků z disciplín vodní práce a podzimní zkoušky se umístila celkově na 4. místě a tím jsme splnily kvalifikaci pro MZPR na rok 2011 .

 

 

                                      Nástup na rozstřel - foto B.Křížová

 

 

 Výsledky a fotogalerie zde :

http://www.kchls.cz/zkousky/2010/20100711_derby_slatina/20100711_stcdr_slatina.htm

Ubytování jsme měly zajištěno u kamarádky Markétky, které  moc děkuji za její příjemnou společnost .

 

--------------------------------------------------------------      

      V polském Štětíně se v neděli 20.6. konala mezinárodní výstava psů.    Z domova jsme ve 2 hod v noci   vyrazily do Žandova u Děčína, kde na nás čekala Alča s kudrnkou Kattynkou a Lucka s goldenem Charlím. Společně jsme se vydaly na dlouhou cestu . Na výstavu jsme dojely včas, měly jsme obavy z počasí, protože výstava byla uspořádána v parku ale naše obavy se nenaplnily. Bylo příjemné počasí s občasným sluníčkem, náladu nám kazilo jen dlouhé čekání na posouzení  . Lucka s Chárlím byla posouzena jejich rozhodčím poměrně rychle a musela na nás čekat. Před námi bylo poměrně dost kokršpanělů. Ale dočkaly jsme se, Cattynka získala CACIBa, Lucinka V3 a my CWC a vítěze třídy . Cesta domů nám rychle uběhla, Sofinka na této výstavě získala své první CWC pro polský šampionát. Ráda jsem Vás holky zase viděla  !

 

---------------------------------------------------------------

     19.června 2010 se konala v Brně Mezinárodní výstava psů - INTERCANIS. Sofi byla přihlášena do mezitřídy. Retrievery posuzoval poradce KCHLS  pan ing. František Korda. Sofie od něho obdržela CAC a CACIB  a také velmi pěkný posudek  . Velmi si vážím jeho hodnocení, jako odborníka na retrievery. Dnešní den byl také zajímavý tím, že posuzování začalo v 9 hod posouzením jednoho CCR -kárlíka a pak už šli na řadu fleti. Sofi byla již před desátou hodinou posouzena .To se nestává často, většinou jsou před námi v kruhu kokršpanělé a je to někdy 40-50 pejsků a my musíme čekat. Mohly jsme tedy odjet domů a připravit se na neděli, kdy nás čekala výstava v Polsku .

 

---------------------------------------------------------- 

          Adélka absolvovala svoji první letošní zkoušku. V neděli 13.6.2010 se konaly Klubové zkoušky z vodní práce, které pořádal  Retriever klub. Zkoušky se konaly v malebné jihočeské vesničce Nezdřev u Blatné. Setkala jsem se zde s několika kamarádkami, děkuji tímto Haničce za poskytnutí místa v autě při přejezdu na disciplíny . Na plnění disciplín nastoupilo celkem 18 vůdců se svými psy, rozhodčí byli přísní ale spravedliví. Adélce se podařilo dojít s plným počtem bodů , dostala se do rozstřelu s ještě třemi pejsky. Celkem se rozstřelu účastnili dva fleti, golden a labrador. V disciplíně handling byla Ady nejrychlejší a ve zkouškách zvítězila .

     Tyto zkoušky byly velmi dobře připraveny panem Uriánkem, jeho přáteli a členy OMS Klatovy, umístění obrželi krásné poháry  a malou pozornost od sponzorů akce. Po celou dobu zde panovala přátelská nálada, výsledky byly vyhlášeny po 17 hodině a pak už jen následovala cesta domů.

 

------------------------------------------------------------------------------     

     S kamarádkami Alčou a Luckou  jsme vyjely v pátek 4.6.2010 ráno na Slovensko, kde se konaly 3 výstavy psů. V pátek byla v Senci celostátní výstava, v sobotu v Nitře mezinárodní a v neděli opět v Nitře klubová. Nocleh jsme měly zajištěn v hotelu Nitra.

Sofince se podařilo za tento víkend získat rez.CAC, CAC a rez CACIB . S jejím výsledkem jsem velmi spokojená, nyní počkáme do příští slovenské výstavní sezony a pokusíme se získat ještě jednou CAC, aby jsme mohly nárokovat titul Slovenský šampion krásy. Protože retrívři jsou zařazeni mezi plemena s pracovní zkouškou, pokud Sofi absolvuje úspěšně nějakou zkoušku z výkonu, můžeme o přiznání titulu požádat, protože potřebné 2 CACy  již máme.

      Víkend byl celkově úspěšný, Alča s kudrnkou Katynkou získala na všech třech výstavách BOB a oceněna byla také v závěrečných soutěžích. Lucka se svým goldenkem získala také pěkné umístění. Celkově hodnotím víkend jako vydařenou dámskou jízdu , která se bude opakovat 20.června, kdy společně pojedeme na mezinárodní výstavu psů do polského Štětína .

 

-----------------------------------------------------------------------------------------      

     Na speciální výstavu retrieverů, kterou pořádal Retriever klub ve dnech  29.5. - 30. 5.2010 v parku na Konopišti,  jsme se vypravily už v pátek. Přijaly jsme nabídku kamarádky Dany a její rodiny a přespaly u nich blízko Konopiště .

     V sobotu se Sofince podařilo získat V2 a rez CAC, Adélka dostala od pana rozhodčího V3 . V neděli byla k mému překvapení úspěšnější Adélka. Ve třídě pracovní byla ohodnocena V a rez.CAC .

     Sofi v mezitřídě rozhodčí vytkl kulatější záď, což skutečně má a dostala VD. Výstava byla pěkná, viděla jsem se zde zase po nějaké době s ostatními kamarádkami. Prostředí parku, kde se výstava konala, bylo hezké,  jen nás v neděli trochu trápil občasný déšť.

     Dano, Zdenku a Lindo děkuji Vám za pohostinost a těším se zase na brzké setkání 

 ---------------------------------- ----------------------------------   

    

      V neděli 23.5.2010 se konala národní výstava v Radomi v Polsku. Sofi byly vystavován ve třídě mladých, Adélka v pracovní. Výstava se konala v krásném prostředí uprostřed města Radomi v parku. Sofinka si ve třídě mladých vybojovala V1, nejlepší mladý, nejlepší junior a vítěz rasy Adélka získala V1.

Po posouzení jsme se vydaly domů a to jsem ještě nevěděla jaká cesta nás čeká. U Opole jsme musely objíždět velké záplavy,  Visla byla rozlitá po okolí, všude hasiči, policie, shluky lidí..., jely jsme přes 9 hodin cesty a domů jsme v pořádku dorazily pozdě v noci.

----------------------------------------------------------------------- 

      

     22.5.2010 se holky představily na národní výstavě v polském Grudziadzu. Polskému panu rozhodčímu se obě líbily a tak v konkurenci ostatních feneček získala Sofi V1, vítězství ve třídě mladých a nejlepší junior. Adélka si odnesla V1 a CWC . Výstava se konala na travnatém povrchu, byla zde výborná organizace, tradiční velký zájem polských návštěvníků o tuto výstavu psů a hlavně se naše holky polákům líbily. Při vyhlášení vítězství ve třídách jsme sklidily potlesk přihlížející veřejnosti za což jsem jim na místě poděkovala .

----------------------------------------------------------------------------      

     V Bratislavě na Slovensku se o tomto víkendu konaly dvě výstavy, na výstavišti Incheba to v sobotu byla Mezinárodná výstava psov Springduodanube a  v neděli X. Central - East European Winner Dog Show. Na tuto výstavu jsem jela se Sofií, s Petrou a její fenkou AST a s Marcelou s kelpiemi. Ubytovány jsme byly v kempu na Zlatých pískách, na výstaviště to odsud bylo docela blízko.

 

     V sobotu Sofinku v mezitřídě posuzovala ruská rozhodčí. Sofi ji zřejmě nepadla moc do oka protože její hodnocení Sofinky nebylo vůbec pěkné. Měla jsem přání získat se Sofií výbornou, Rozhodčí ji udělila VD ale hodnocení odpovídalo spíše D . Zacloumaly mnou emoce a posudek jsem na místě roztrhala. Náladu mi spravilo vystoupení malé fletí holčičky Honory JOZUCITA, která  vyhrála v soutěži o nejlepší štěně výstavy - BIS Junior - v závěrečných soutěžích. Byla úžasná, krásně se předváděla.  Moc blahopřeji její majitelce a mojí kamarádce Zuzce  !

     V sobotu večer jsme s holkama poseděly v hospodě  v kempu,          v chatě jsme potom popily dobré červené víno , probraly jsme výstavní den a v neděli ráno opět vyrazily na výstaviště. Holky děkuji Vám za Vaši společnost a morální podporu, byly jste milé .

 

     Když se v neděli blížila doba vystavování fenek FCR, odešla jsem se převléknout a vyvenčit Sofinku. V poslední chvíli jsem se rozhodla, že oslovím mladou slovenskou kamarádku, aby mi Sofii vystavila . Byla jsem z předešlého dne nervozní a obávala jsem se, aby se nervozita nepřenesla na vystavovaného psa. Verča si Sofi převzala a nastoupila s ní do kruhu. V neděli opět posuzovala ruská rozhodčí, ovšem jiná než posuzovala v sobotu. Verča předváděla velmi pěkně ,  vyhrála se Sofinkou V1, dále CAC, CACIB a stala se Vítězem střední a východní Evropy .

     Měla jsem velkou radost, takový obrovský úspěch jsem vůbec neočekávala . Verčo moc Ti děkuji, velmi Vám to se Sofií slušelo . Pokud se týče hodnocení,  posudek od této rozhodčí dostala Sofinka exelentní .  

    Obrazek

     Dosavadní posouzení Sofie rozhodčími na absolvovaných výstavách se vesměs shodují, jen to sobotní se poněkud vymyká, takže na tuto rozhodčí již určitě ne .

------------------------------------------------------------------------- 

       O víkendu 8. a 9. května 2010 jsme se se Sofinkou a Adélkou zúčastnily klubové výstavy, kterou pořádal KCHLS na výstavišti v Českých Budějovicích. Sofinka získala v mezitřídě ocenění V2 a rez CAC a to po oba dva dny . Adélka je v léčení, má na krku flek bez srsti, který vznikl po kousnutí zřejmě infikovaným klíštětem, tak vystavována nebyla . Jen jsme si v sobotu přebraly certifikát a pohár klubu za nejlepší pracovní fenu FCR roku 2009 . Máme velkou radost, s tímto oceněním jsme vůbec nepočítali, protože v rámci klubu soutěží již několik velmi šikovných fletích fenečekK první letošní zkoušce Adélku přihlásíme až bude úplně v pořádku, Sofie se představí ve třídě mladých na DUO CACIB tento týden v Bratislavě .

 ------------------------------------------------------------------    

      Klub chovatelů loveckých slídičů, sekce retrieverů uspořádal v neděli 2.května zkoušku Ověření vrozených vloh retrieverů. Zkouška se konala v Prosečném a zabezpečil ji a posuzoval pan Josef Stránský za vydatné pomoci svojí manželky . K přezkoušení  se  dostavilo  celkem 13 retrieverů, uspělo jich 11. Vlohy byly u psů prověřovány v poli v kopcovité krajině nad Prosečným a voda v místní nádrži. Zázemí jsme měli v myslivecké chatě Horalka, kde bylo k dispozici občerstvení a také chutný guláš. Sofinka po celou dobu pracovala pěkně a s chutí  a zkoušku OVVR ukončila s plným počtem bodů .

 

 

Obrazek

 

  ---------------------------------------------------------------------------     

    1.5.2010 jsme se Sofinkou zúčastnily zkoušek vloh, které pořádalo OMS Praha -západ v Jesenici - Vestci. Těchto zkoušek se účastnilo celkem 17 pejsků. Plemena zastupovali ohaři, retvívři, border teriéři a jezevčíci. Zkoušky se konaly v příměstské části Prahy na rozlehlých polích, k dispozici pro práci na vodě byl pěkný rybník. Členové místního sdružení připravili též bohaté pohoštění  a já jsem se zde zažila milé překvapení - setkala jsem se s kamarádkou, kterou jsem mnoho let neviděla. Počasí nám přálo, celý den bylo krásné slunné počasí. 

Z celkového počtu zúčastněných pejsků na těchto ZV uspělo  8 v I.ceně,   1 ve druhé a 2 pejsci ve třetí ceně. Sofinka obdržela pět čtyřek, tři trojky     a dvojku ze stopy vůdce   .   V konečném součtu bodů nakonec Sofi uspěla  v I.ceně .    

 Takže máme za sebou její první zkoušku a uvidíme, jak to půjde dál .

 ----------------------------------------------------------------------------

      V sobotu 24.dubna 2010 se v polské Opoli konala mezinárodní výstava psů. Ve třídě mladých bylo hlášeno 6 fenek, Sofi a její sestra Kesi a ostatní čtyři fenky byly polské. Posuzoval ruský pan rozhodčí. Vítězství a druhé místo si odnesly polské fenky, Sofinka byla ohodnocena jako V3, Kesinka V5.

 Obrazek

     Výstava se konala za slunečného počasí v krásném prostředí v parku uprostřed města. Velice úspěšní byli naši kamarádi Pavel s Andrejkou a Petr se svými psy, kteří zde získali několik velmi pěkných ocenění. Moc Vám blahopřeji  !

-----------------------------------------------------------------------------

 

Pohár ANKA 2009

  

22.dubna 2010

    

     Klub chovatelů loveckých slídičů vyhlásil výsledky soutěže o pohár ANKY, tj. soutěž o nejúspěšnějšího výstavního a pracovního retrievera       každého plemene a zároveň o celkově nejlepšího retrievera roku 2009 - DUAL PURPOSE.   

Máme velkou radost , protože naše běžné absolvování zkoušek            a výstav  s Adélkou v roce 2009 přineslo nečekaný úspěch .

Adélka  se stala nejlepší pracovní fenou FCR pro rok 2009, v pořadí třetí fenou výstavní a v DUALPURPOSE se umístila na druhém místě.

Blahopřejeme všem umístěným a těšíme se na setkání na zkouškách        a výstavách v letošním roce.

 

 

 

 Advance Coal od Habrovického rybníka 

 

 

pracovní fena              1. místo

DUALPURPOSE            2.místo

výstavní fena               3. místo

 

Obrazek

 

 

Obrazek

 

 

Výsledky Poháru ANKA

http://retriver.cz/vysledky/2009/2009_pohar_anka/2009_pohar_anka.htm

 

-----------------------------------------------------------------------------      

      Národní výstava, Ostrava 10.dubna. Sofi byla v konkurenci čtyř mladých fenek. ObrazekPředváděla se pěkně, ale opět to stačilo jen na V2 . Výstavní kruhy určené pro nás byly umístěny venku, na začátku posuzování pršelo  a byla docela zima, proto jsme vystavovali teple oblečeni. Později pršet přestalo,  vysvitlo  slunce  a nám se také zlepšila nálada. Na této výstavě jsem se sešla s Luckou a její Arinkou, které si odnesly z pracovní třídy V2 a titul rez.CAC Kamarád Tomáš s tollerkem Gipsym vyhrál svoji třídu, CAJC a BOBa . Společnost na cestě na výstavu a zpět nám dělala slečna Katka se svými šeltiemi a cesta nám příjemně a rychle uběhla.

Gratuluji všem známým, kteří na tyto výstavě uspěli .

---------------------------------------------------------------------------- 

     Mezinárodní výstava psů se konala v sobotu 27.března v polských Katowicích. Na cestu jsme se vydaly se Sofinkou v pátek odpoledne, měly jsme zamluvené ubytování v Opavě. Ráno jsme vyrazily ještě asi 120 km do Katowic.

 ýstava byla velmi dobře organizována fletíci měli vyhrazený kruh v patře při obvodu kruhové budovy. Kruh byl celkem prostorný opatřený kobercem, takže se pejskům dobře běhalo. Posuzoval polský rozhodčí pan Skrzyński. Ve všech třídách získali vítězství polští zástupci, Sofinka tradičně V2.ObrazekTaké ostatní čeští fletíci se umístili za domácími účastníky   Takže tato Katowická mezinárodka byla kompletně v polské režii.

Ráda jsem se zde viděla s pár známými, popovídalo se po druhé hodině jsme se vydaly k domovu.

 Zpáteční cesta domů vedla přes Český Těšín, byla celkem únavná asi 430 km dlouhá. Po několika zastávkách jsme domů dorazily v pořádku     večer v devět hodin.

 

--------------------------------------------------------------------------

 

        Německý retriever klub (DRC) pořádal 20.března 2010 svoji klubovou výstavu ve městě Höhlstadtu. Flaty skotská posuzovala rozhodčí paní Fiona Mc Kinlay. Doneslo se nám, že pro rozhodčí tato paní je uznávaná přísná, tak jsme se zaujetím od počátku sledovali její posuzování. Když došlo na třídu mladých fenek, byla jsem pěkně nervozní ale zjevně Sofi se paní rozhodčí líbila a tak v konkurenci 6 mladých feneček od ní získala ohodnocení V2 res. CAC . Měla jsem velkou radost.

Na výstavu jsme jeli společně s Pavlem a Andrejkou, která mi Sofinku velmi pěkně vystavila. Také svoje tři flatíky zvládla Andrejka předvést na jedničku, však ji take paní rozhodčí pochválila její pejsky . Výstava se konala ve sportovní hale, bylo zde velmi teplo a také nepříjemný kluzký povrch. Přesto se nám docela dařilo, a také naší kamarádce Lucce, která  s goldenkou Happy  vybojovala titul německého pracovního šampiona ! Měli jsme všichni velkou radost, že se naše česká výprava v Německu pěkně prezentovala a naši pejsci se v konkurenci pejsků německých, polských  a hplandských majitelů neztratili.

Moc děkuji Pavlovi a Ivete za pohostinnost, Andrejce za předvedení Sofie těším se brzy naviděnou.

-------------------------------------------------- ------------------

      V neděli 7.3.2010 se konala v Drzonkowe Národní výstava v Polsku. Sofi se docela dařilo, získala V1 titul Nejlepší mladý ve třídě.

Předvedení Sofinky ode mne nebylo nejlepší, musíme ještě dost pilovat. Na výstavě jsme se setkaly s kamarádkami Alčou Luckou, Které jsme dlouho neviděly. Oběma se dařilo, Alča s kudrnkou Cattynkou získala BOB a Lucka se zlaťáčkem Charlim V2, holky gratuluji ! Cesta na výstavu byla náročná, řídila jsem sama a byla celkem 650 km dlouhá. Ale úspěch se konal, domů jsme dojely i přes sněhovou bouří na hranicích v pořádku. Už se těšíme na květen, kdy se koná klubová výstava v Českých Budějovicích. Večer posedíme popovídáme si s našimi kamarády v hospůdce penzionu, kde budeme ubytované .

-------------------------------------------------- -------------------------------------------

     V sobotu v neděli 27.2.-28. 2. jsme se s Adélkou zúčastnily tréninku WT, který pořádala Míša Tomcová v Bezděčíně u Mladé Boleslavi. Trénink vedl rakouský trenér Wolfgang Harrer. Adélka si připoměla WT úlohy, které jsme se učily, když byla ještě štěně a jezdily jsme k Míše na tréninky.

Obrazek

Wolfgang pro nás připravil i těžší L úlohy, Které jsme docela zvládly. Sešla se zde dobrá parta, obávali jsme se deště ale nakonec bylo přijatelné slunečné ale větrné počasí. Oběd jsme měli v hospůdce Mušketýr v Luštěnicích, kde jsme poseděli a dali si dobrou baštu . S Míšou máme dojednán trénink jen až bude trochu lepší počasí. Na něm se bude k plnění WT úloh připravovat Sofinka.

--------------------------------------------- ----- -------------------------------------------

          V pátek 19.února ráno jsme se s Bárou jejím Artem vydaly na dalekou cestu do východoslovenského města Prešov. Zde se konala Mezinárodní výstava psů. Po absolvování 660 km asi 8 hodin jízdy jsme se ubytovaly v hotelu Lineas, který jsme bez problémů našly. Cesta nám rychle uběhla, stačily jsme vnímat i krasu Slovenska. Mne uchvátila krásná příroda v okolí přehrady Liprovská Mara .

     V sobotu ráno jsme přejely k nedaleké výstavní hale. Kruhy v hale byly menší, ale pejsek se tam dal docela dobře předvádět. Sofi měla být v konkurenci 4 Fenek, se dostavily tři. Pan rozhodčí  Matakovič udělil Sofince V2, s tím, že pro u fenky vytkl výraz tváře a silu pohybu. Artik dostal od pana rozhodčího VD. Sledovaly jsme posuzování pana rozhodčího a nějak nepochopily jeho hodnocení. V každé třídě vyhrál pes jineho typu. Zase jsme zde potkaly známé, popovídalo se a okolo 13 hodiny jsme se vydaly na cestu domů. Do Hranic na Moravě jsme vezli slečnu, která  se byla na výstavě jen podívat, chová královské pudly, tak jsme získaly informace o péči o toto plemeno. Stavily jsme se v malém prodejním stánku, kde jsme si nakoupily výborné ovčí sýry, žinčicu  a brynzu. K nám domů jsme dorazily po 21 hodině, dvouhodinnová ještě čekala cesta domů Báru. Fotky z výstavy žádné nemáme, protože v hale nešlo fotit, bylo hodně tmavo.

-------------------------------------------------- ------------------

      Mezinárodní výstava psů Duo CACIB se konala ve dnech 6. 7. února v Brně. Tento víkend byl pro nás velmi úspěšný.Sofie se rozhodčím opět prezentovala ve třídě mladých. V sobotu dostala v konkurenci celkem 7 feneček V1, CAJC Nejlepší mladý jedinec plemeneod pana rozhodčího Pasáka.

V neděli se Sofinka se líbila paní rozhodčí Smržové odnesla si od ní stejné hodnocení, tedy V1, CAJC Nejlepší mladý jedinec . Posuzovány byly v této třídě celkem čtyři fenečky.

   Obrazek

Měla jsem moc velkou radost že fenečka líbila, na výstavu jela jsem s přáním získat výbornou ale v takovýto výsledek jsem nedoufala. Potkala jsem zde pár kamarádů  a také nových známých, se kterými jsme vedli debaty o našich miláčcích. Poděkování patří Zuzce Kostrhové se za to, že pro nám poskytla azyl už od pátku a také za její pohostinnost. Těším se zase na viděnou se všemi na některé z výstav, nyní nás čeká výstava v Prešove ..

-------------------------------------------------- -----------------------------------

Advance Coal od Habrovického rybníka

PRA / CAT , Goniodisplazie neg.  26.1.2010

 

Kiss of Night Bonny Dux

PRA / CAT, Goniodisplazie neg.  26.1.2010

 

            Také dnes, v úterý 26. ledna se holky podrobily speciálnímu lékařskému vyšetření. Tentokrát pan MVDr.Jiří Beránek na klinice v Pardubicích provedl Adélce i Sofince oftalmologické vyšetření očí. Obě holky mají oči v pořádku, Certifikát je na dva roky, po této době pojedeme znovu na nové vyšetření.

-------------------------------------------------- ----------------

Advance Coal od Habrovického rybníka DLK 0 / 0

Kiss of Night Bonny Dux - DKK 0 / 0, DLK 0 / 0

      Dnešního dne, tj. v pondělí 25.ledna 2010, jsme celý den strávily na cestách. S Adélkou jsme Sofinkou Byly objednány na veterinární kliniku do Českých Budějovic k panu docentovi Šebkovi. Pan doktor Adélce zrentgenoval  lokty, kyčle má již zhotoveny, Sofi podstoupila rtg kyčlí loktů. Pan doktor nám vysvětlil popsal na zhotovených snímcích správné úhlení a uložení kloubů konstatoval, že  nám nemá co dát, neboť  vše je nula . Máme velkou radost ze holky jsou negativní.

-------------------------------------------------- -------------------------

    V sobotu 23.ledna jsme vyjeli s manželem ve 2 hod.. v noci ve velkém mrazu do slovenského Trenčína na mezinárodní výstavu. Obrazek

       Dojeli jsme dobře, pěkně se představila SofiVe třídě mladých, kde Byly hlášeny tři fenky. Od pana rozhodčího získala velmi pěkné hodnoceníocenění V2. Pan rozhodčí mi sdělil, ze se dlouho rozmýšlel, zda nám dá prvenství, nakonec ale upřednostnil jinou fenečku.

Výstavní haly pro tuto příležitost Byly příjemně vytopené vystavovatelů i diváků bylo dost. Nakoupili jsme zde nějaké pamlsky pro pejsky, ovčí sýr, klobásky  Po polední vyrazili na cestu domů. Bylo krásné slunečné mrazivé odpoledne cesta domů nám rychle utekla.

Sofinku teď budeme připravovat na Mezinárodní výstavu DUO CACIB, která se koná 6. - 7.února 2010 v Brně.

 

 

-------------------------------------------------- ---------------------------

      Naší první akcí v tomto roce byl hon na Konopiště. V sobotu 9.ledna 2010 jsme s Adélkou brzy ráno vyjely po dvou hodinách jízdy jsme se přivítaly s kamarádkou Markétou jejím Carlssonem. Na honu na Konopiště Byly jsme v této lovecké sezóně podruhé protože tentokrát napadlo dost sněhu, byl náš pohyb v leči dost náročný.Obrazek

Na tomto honu se sešlo poměrně hodně vůdců se psy, přesto si Adélka zanosila docela dost zvěře. Přes mrazivé počasí byla výborná nálada, se užila legrace, celkem se slovilo více než 600 ks pernaté zvěře. Domů jsme přijely v podvečer s odměnou ve formě pernaté (Potřebné hlavně na výcvik) Pár foteček je v galerii.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

    

 

 

 

        

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Hon Konopiště 9.1.2010